Bæredygtigt brug af land – fire stærke projekter og Velux Fonden

Grønne Marker og Stærke Rødder er vært ved møde imellem Velux Fondene og tre søster-projekter. Fælles for de fire projekter er fokus på at skabe bæredygtige fødevarer via cirkulær økonomi, kulstofopbygning, biodiversitet og lav-emission-fødevareproduktion.

I går mødtes Grønne Marker og Stærke Rødder med vores hovedonorer, Velux Fondene og de tre projekter, som samtidigt opnåede støtte under fondens program Bæredygtigt brug af land. Grønne Marker og Stærke Rødder var værter for mødet, der bød på både videndeling og besøg i forsøgsparcellerne.

Udover repræsentanter fra projekterne er Liv Salling, Naturen – en rentabel del af landbruget og Biosamfund Samsø, deltog fondene med Ane Hendriksen, direktør for VELUX FONDEN, Minik Rosing, Næstformand i VELUX FONDEN og professor i geologi ved Københavns Universitet, Mikkel Klougart, programansvarlig for miljøprogrammet, Conni Cederholm, projektkoordinator på miljøprogrammet og Mikael Skou Andersen, VELUX FONDENs arbejdsgruppe for miljø og professor ved Aarhus Universitet.

Fælles for de fire projekter er fokus på at skabe bæredygtige fødevarer til en voksende verdens befolkning og der er tårnhøje ambitioner for klimaet. Alle projekter arbejder på hver sin måde på at fremme bæredygtigt jordbrug via cirkulær økonomi, kulstofopbygning, biodiversitet og lav-emission-fødevareproduktion.

Herunder kan du se billeder fra dagen: